Csoportjaink várakozóknak és örökbefogadó szülőknek

Kisgyermekes szülőcsoport

Szeretettel várunk minden kisgyermekes, örökbefogadó szülőt, akik az első örömökön túl szembesültek a hétköznapok valóságával is, és beszélgetni szeretnének erről. A csoportba a gyermekekkel együtt várjuk a résztvevőket! Örökbefogadási kérdéseken túlmenően nevelési témákkal is foglalkozunk míg a gyermekek a körünkben játszanak egy bababarát játszóházban.

„Komisz kamasz” szülőcsoport

A 3 alkalmas szülőcsoportot kamaszokat nevelő szülőknek indítjuk. A csoportban alkalmanként 1-1 témát járunk körbe úgy, hogy rövid elméleti ismertető után gyakorlati módszereket tekintünk át, és helyzetgyakorlatok segítségével bővítjük a szülői eszköztárat. Természetesen minden alkalommal sor kerül a résztvevők aktuális nehézségeinek közös megbeszélésére is.

“Egyedül is együtt” egyedülálló szülők online csoportja

A csoportot egyedülálló örökbefogadó szülőknek és egyedülállóan várakozóknak tartjuk, akik szeretnének sortárs, zárt közösségben, szakemberek részvételével egymással online beszélgetni otthonuk kényelmében. Az egyes alkalmakkor mindig körbejárunk 1-1 témát, de természetesen mindig lesz idő az aktualitások megbeszélésére is.

“Örök nagyszülő leszek/vagyok” nagyszülőcsoport

Szeretettel várunk minden nagymamát és nagypapát (testvért, sógort, sógornőt és érdeklődő rokont, ismerőst is), aki az örökbefogadásban érintett, vagy az örökbefogadás iránt érdeklődik. Jó dolog megosztani tapasztalatainkat olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak, mint mi, függetlenül attól, hogy azok jók, vagy rosszak. A gyermekek életében nagyon nagy szerepet játszanak a nagyszülőktől, rokonoktól származó generációkon átívelő értékek. Szeretnénk, ha a nagyszülők és rokonok szabadon beszélhetnének egymással élményeikről, kétségeikről, félelmeikről, örömeikről, és az örökbefogadásról. Ehhez kínál most lehetőséget ez a csoport.