Csoportjaink várakozóknak és örökbefogadó szülőknek

“Tokkal-vonóval” szülőcsoport

A csoportot cigány vagy bizonytalan származású gyermeket nevelő örökbefogadó szülőknek, illetve olyan várakozóknak ajánljuk, akik nem tettek származási kikötést. Korábbi résztvevők írták:

“Imádunk mindent, ami Ágacska, Nóra és Zsófi számunkra olyan különleges emberek, akiket tiszta szívből szeretünk és legszívesebben minden nap beszélgetnénk velük.”

“Nóra és Zsófi nagyon hitelesek számomra, bizalmat építenek, saját élményeket megosztanak, ami segíti elfogadni a téma nehezebb élményeit, aspektusait is. Köszönöm.”

Kisgyermekes szülőcsoport

A 3 alkalmas csoport kisgyermekes, örökbefogadó szülőknek szól, akik az első örömökön túl szembesültek a hétköznapok valóságával is, és beszélgetni szeretnének erről.
A csoportba a gyermekekkel együtt várjuk a résztvevőket! Örökbefogadási kérdéseken túlmenően nevelési témákkal is foglalkozunk míg a gyermekek a körünkben játszanak.

„Komisz kamasz” szülőcsoport

A 4 alkalmas csoport során alkalmanként 1-1 témát járunk körbe úgy, hogy rövid
elméleti ismertető után gyakorlati módszereket tekintünk át, és helyzetgyakorlatok segítségével bővítjük a szülői eszköztárat. Természetesen minden alkalommal sor kerül a résztvevők aktuális nehézségeinek közös megbeszélésére is.

“Egyedül is együtt” egyedülálló szülők online csoportja

A 4 alkalmas csoportot egyedülálló örökbefogadó szülőknek és egyedülállóan várakozóknak tartjuk, akik szeretnének sortárs, zárt közösségben, szakemberek részvételével egymással online beszélgetni otthonuk kényelmében. Az egyes alkalmakkor mindig körbejárunk 1-1 témát, de természetesen mindig lesz idő az aktualitások megbeszélésére is.

“Örök nagyszülő leszek/vagyok” nagyszülőcsoport

Szeretettel várunk minden nagymamát és nagypapát (testvért, sógort, sógornőt és érdeklődő rokont, ismerőst is), aki az örökbefogadásban érintett, vagy az örökbefogadás iránt érdeklődik. Jó dolog megosztani tapasztalatainkat olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak, mint mi, függetlenül attól, hogy azok jók, vagy rosszak. A gyermekek életében nagyon nagy szerepet játszanak a nagyszülőktől, rokonoktól származó generációkon átívelő értékek. Szeretnénk, ha a nagyszülők és rokonok szabadon beszélhetnének egymással élményeikről, kétségeikről, félelmeikről, örömeikről, és az örökbefogadásról. Ehhez kínál most lehetőséget ez a csoport.