Szülőklub

Ágacska Délutánok

Havonta egyszer – szombati napokon – beszélgetős délutánt tartunk, melyeken a részvétel ingyenes.

A program célja

Az örökbefogadó családok  olyan, számukra biztonságos, támogató, kellemes közeget találnak itt, ahol nyíltan beszélhetnek az őket érintő kérdésekről, és ahol mindezekre választ is kapnak egymástól és a szakemberektől.
Jöhetnek nagyszülők, barátok, ismerősök is. Bárki, akit érdekel az örökbefogadás vagy annak valamely területe.

A klub nemcsak a találkozókra korlátozódik, hanem olyan kapcsolati bázist ad a családoknak, mely erős támaszként, segítségként állhat mögöttük a nehezebb időszakokban.

Amit kínálunk:

A beszélgetések témáit – a tapasztalt igények alapján – minden félév elején állítják össze az Alapítvány munkatársai, s a honlapon, illetve köre-mailben teszik közzé.

Általában 18-20 résztvevője szokott lenni egy-egy beszélgetésnek. Mindig vannak örökbefogadásra várakozók és olyanok is, akiknek már van egy vagy több örökbefogadott gyermekük. Sokan évek óta járnak. Rövid bemutatkozó kör után a klub vezetője elkezd a meghirdetett témáról beszélni, majd átadja a szót a szakértőnek vagy egy, a témában jártas örökbefogadó szülőnek. Ezután általában élénk beszélgetés, vita szokott kialakulni. Mindenki egyenrangúan vesz részt a disputában, senki nem mondja meg a „tutit”.

  

A következő klub

Időpont: 2018. április 28. szombat 18.00 óra (kb. 21 óráig tart)

Helyszín: 1117 Budapest, Galambóc u. 45.

Téma: „Fekete-fehér, igen-nem”

Gondolatébresztőnek:

A várakozás során sokszor gondolkodunk arról, hogy milyen is lesz a leendő gyermekünk. Elképzeljük, hogy hogyan is fog történni az első találkozás, mit fogunk érezni, amikor először megpillantjuk a gyermeket. Egyértelmű lesz az érzés, hogy ő a mi gyermekünk? Ilyen fekete-fehér ez?

Mondtunk-e már nemet kiajánlásra? Milyen érzések kavarogtak bennünk? A nemet-mondás közelebb vitt az elfogadási határaink megismeréséhez?

Volt-e a mi gyermekünk esetében a történetében nemet mondás, ajánlották-e őt előttünk másnak? Megmondjuk-e ezt neki, ha igen, hogyan?

A klubra szeretettel várjuk a még várakozókat is! Ugyancsak bátran jöjjenek nagyszülők, leendő nagyszülők is! Pedagógusok részvételének is nagyon örülnénk.

A klub részvételi díja: 500 Ft/fő

A részvételi szándékotokat lehetőleg jelezzétek Kárpáti Ingridnél (Ágacska mentor, klubvezető asszisztens): tel: 20/243-2243, e-mail: ingrid.karpati@gmail.com

Büféasztalunkra hozhattok üdítőt, rágcsálnivalót, gyümölcsöt, ha tudtok.

A gyerekek foglalkoztatására ezen a helyszínen nincs lehetőség, ezt másképp kell megoldanotok.

FONTOS!!! A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvételi szándékról mindenképpen visszajelzést kérünk az alábbi elérhetőségeken:

Kárpáti Ingrid, Ágacska mentor, klubvezető asszisztens
E-mail: ingrid.karpati@gmail.com
Telefon: 06-20-243-2243
• Március 2.
• Április 13.
• Május 11.
• Június 8
Nagy Katalin
E-mail: nagykatalin.agacska@gmail.com
Telefon: 06-30-285-9581

 

 

 

<p&nbsp