Ágacska Akadémia

Terápiás örökbefogadó szülő/önkéntes segítő mentor Alapkurzus


Két féléves, 80 órás tanfolyam

A képzést az a tapasztalatunk hívta életre, hogy az örökbefogadó szülő a gyermeke legjobb terápiás segítője, ő tud a legtöbbet tenni azért, hogy fejlődése a korai traumák után harmonikus irányba haladjon. Továbbá azt is tapasztaltuk, hogy a megfelelő tudással rendelkező sorstársak, önkéntesek is kiváló segítői lehetnek az örökbefogadó és várakozó családoknak, amennyiben a személyes tapasztalataikat kiegészítik korszerű szakmai ismeretekkel. A tanfolyam abban segít, hogy a szülők és a önkéntes mentorok idejében fel tudják ismerni és meg tudják érteni azokat a helyzeteket és jelzéseket, amelyek későbbi problémákhoz vezethetnek. Ezáltal meg tudják előzni és meg tudják oldani a felmerülő nehézségek, krízisek egy részét, vagy felismerik, hogy mikor és milyen fajta segítséget érdemes kérni. A képzés egyik kidolgozója az ELTE meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó képzés vezető oktatója.
A 80 órás képzés elméleti és gyakorlati részekből áll. A tanulmányok során az adott témákban jártas szakemberek (gyermekneurológus, gyermekorvos, pszichiáter, pszichológusok, gyógypedagógus, örökbefogadással foglalkozó civil szervezetek, intézmények munkatársai) adják át tudásukat.

>>> Részletes tematika letöltése <<<

Kinek szól a képzésünk?

A képzésünk olyan örökbefogadó szülőknek, örökbefogadás előtt állóknak, és önkéntes segítői motivációval rendelkezőknek szól, akik szeretnének elméleti tudást és gyakorlati készségeket, eszközöket elsajátítani, amely az örökbefogadott gyermekek egészséges fejlődését segíti elő. A jelentkezés feltétele a hivatalos örökbefogadási tanfolyam elvégzése (21 vagy 40 órás tanfolyam) 2023.08.31-ig, amelyre Alapítványunknál is van lehetőség.

Képzés ideje, időpontja

A képzés 2 féléves, 2 féle specializáció választható, Terápiás örökbefogadó szülő vagy Önkéntes örökbefogadási mentor.  A képzés összesen 30 óra elmélet és 50 óra gyakorlatból áll, az elméleti órák közösek, a gyakorlati órák részben közösek, részben bontásban zajlanak.

A képzés indulása 2023 szeptember. További képzési napok havonta 1x péntek 14:00-18:00 és szombat 9:00-12:30. A napok pontos időpontját a későbbiekben rögzítjük.

Képzés helyszíne, képzési napok

A képzésünk havonta egyszer pénteken 14:00-18:00 és szombaton 9:00-12:30. Pénteki napokon személyes, szombati napokon pedig online formában zajlik az oktatás. 

Tervezett létszám 15-20 fő. Megfelelő jelentkező esetén lehetőség van teljesen online is elvégezni a képzést.  Szükség esetén bármikor át tudunk állni az online oktatásra, emiatt nem szakad meg a képzés. 

Képzés díja

A képzést az Ágacska Alapítvány támogatja, kedvezményes díja 45.000 Ft / 40 órás félév,  amit az aktuális félév megkezdése előtt kell befizetni (1. félév befizetési határideje 2023.06.30.), plusz egy egyszeri 5.000Ft-os regisztrációs díj, amit pedig jelentkezéskor fizetendő. Párok jelentkezése esetén a partner számára a díj 25.000 Ft / 40 órás félév. Rászorultság esetén képzési támogatás kérhető az alapítványtól.

Jelentkezés módja

A 2023-as csoportokban több jelentkezőt már nem tudunk fogadni!