Család- és párterápia

A módszerről

A pszichoterápiás kezelések egyik leghatékonyabb eszköze, ha a pár vagy a család együtt vesz részt saját gyógyulásában. A család vagy pár egy egységet képez, amelynek komoly erőforrásai vannak ahhoz, hogy önmagán segítsen. A pszichológus nem gyógyít, hanem módszereket, hatékonyabb kommunikációs technikákat tanít. Feltárja azokat az eredeti családból származó mintákat, amelyek közrejátszanak az aktuálisan fennálló problémák létrejöttében, és korrekciós lehetőségeket mutat az eredeti családi minták módosításának lehetőségeire.

Kiknek ajánljuk?

Az Ágacska Alapítvány szakképzett családterapeutái várják azoknak a családoknak a jelentkezését, akik hatékony megoldást szeretnének akár családon belüli, kapcsolati, akár egyéni problémájuk megoldására.

Mit nyújt a szolgáltatás?

Eddigi praxisunkban a párok nagy része fél-egy éves kezelés befejezése alatt vagy után 1 éven belül teherbe esett, vagy más utat választott a családalapításra (pl. örökbefogadás). A párterápia olyan módszer, amely nagyon hatékony a lelki okok feltárására, és elviselhetőbbé teszi a várakozást. Segítséget nyújthat az örökbefogadással szembeni kétségek, fenntartások leküzdésében is. Két pszichológus vezeti, így a pár mindkét tagja kellő figyelmet kap egyéni problémáinak megoldásához is.

További információk

Szakembereink

Bálint Gabriella
gyermek klinikai szakpszichológus

Mészáros Krisztina
klinikai szakpszichológus, családterapeuta

Alkalmak

Egy alkalom 60 perces.

Hetente vagy kéthetente javasolt 1 alkalom.

 Helyszín

Személyes találkozó esetén: 1117 Budapest, Galambóc utca 45.

A szolgáltatás online videóhívásos (Zoom) formában is elérhető.

Szolgáltatás díja

A szolgáltatás díjköteles.

Méltányossági alapon alapítványi támogatás kérhető.

Jelentkezés

A terápiára való jelentkezést minden esetben egy 50 perces, díjmentes konzultációs beszélgetés előzi meg. Mentálhigiéniás szakemberünk, dr. Nagy Katalin várja a jelentkezést!