Család- és párterápia

A pszichoterápiás kezelések egyik leghatékonyabb eszköze, ha a pár vagy a család együtt vesz részt saját gyógyulásában.

A családterápiák alapelve

A család vagy pár egy egységet képez, amelynek komoly erőforrásai vannak ahhoz, hogy önmagán segítsen. A pszichológus nem gyógyít, hanem módszereket, hatékonyabb kommunikációs technikákat tanít. Feltárja azokat az eredeti családból származó mintákat, amelyek közrejátszanak az aktuálisan fennálló problémák létrejöttében, és korrekciós lehetőségeket mutat az eredeti családi minták módosításának lehetőségeire.

Amit kínálunk

Az Ágacska Alapítvány szakképzett családterapeutái várják azoknak a családoknak a jelentkezését, akik hatékony megoldást szeretnének akár családon belüli, kapcsolati, akár egyéni problémájuk megoldására.

A meddőség párterápiás kezelése

Eddigi praxisunkban a párok nagy része fél-egy éves kezelés befejezése alatt vagy után 1 éven belül teherbe esett, vagy más utat választott a családalapításra (pl. örökbefogadás). A párterápia olyan módszer, amely nagyon hatékony a lelki okok feltárására, és elviselhetőbbé teszi a várakozást. Segítséget nyújthat az örökbefogadással szembeni kétségek, fenntartások leküzdésében is. Két pszichológus vezeti, így a pár mindkét tagja kellő figyelmet kap egyéni problémáinak megoldásához is.

A család- és párterápiák időtartama

Egy alkalom 1 órából áll, hetente vagy kéthetente

Jelentkezés családterápiára

Tel: 06-30-951-7989

e-mail: kriszta@agacska.hu