Tanácsadás örökbefogadási- és/vagy nevelési kérdésekben

Kinek ajánljuk?

Szülőként sokszor kerülhetünk olyan élethelyzetekbe, mikor úgy érezzük elbizonytalanodtunk, tele vagyunk kétségekkel, kételyekkel, szorongásokkal. Nem látjuk, hogy merre induljunk, hogyan oldjuk meg az esetlegesen felmerülő problémákat. Az örökbefogadó családok, attól a pillanattól kezdve, hogy felmerül bennük az örökbefogadás gondolata, számos ilyen élethelyzetben találják magukat, mikor rengeteg, nem könnyen megválaszolható kérdéssel kell megbirkózniuk.

Mit nyújt a szolgáltatás?

A gyermek családba kerülésétől kezdve esetenként az sem világos, hogy az adott probléma kapcsolatban van-e az örökbefogadással, vagy „tisztán” nevelési kérdés.

Nem ritka, hogy a probléma kellős közepén a szülők nem is tudják felmérni, hogy milyen segítségre van szükségük. Egyszeri tanácsadás, több alkalmas, egyéni terápiás folyamat (a szülőnek vagy a gyermeknek), családterápia?

Ennek megválaszolásában és gyakorlati tanácsadással segít az első segítő beszélgetés. A tanácsadás segít rálátni a problémára egy másik szemszögből, segít megválaszolni a  felmerült kérdéseket, és gyakorlati segítséget nyújt a megoldáshoz, valamint – a probléma természete szerint – ajánl további szakembereket.

További információk

Szakemberünk

Dr. Nagy Katalin
mentálhigiénés szakember

Jelentkezés

Email: katalin@agacska.hu

Telefon: +36-30-285-95-81

Alkalmak

Egy alkalom 50 perces.

Helyszín

Személyes találkozó esetén: 1117 Budapest, Galambóc utca 45.

A szolgáltatás online videóhívásos (Zoom) és telefonos formában is elérhető.

Szolgáltatás díja

A szolgáltatás díjköteles.

Méltányossági alapon alapítványi támogatás kérhető.