Rózsahegyi Nóra

Rózsahegyi Nóra vagyok, megalakulása (2003.) óta az Ágacska Alapítvány örökbefogadási tanácsadója.

Tartok örökbefogadásra felkészítő tanfolyamokat, s nyújtok pszichés segítséget csoportok, pár- és családterápia, valamint egyéni tanácsadás formájában örökbefogadás előtt állóknak, örökbefogadóknak és örökbefogadottaknak.

Vezetek támogató csoportokat gyermekre várakozóknak, egyedülálló örökbefogadóknak, és roma származású gyermeket nevelő szülőknek is.

Gyógypedagógiai, speciális pedagógusi és családterapeuta végzettségem van, emellett pszichodráma asszisztens vagyok, tanultam mediációt és szupervíziót is, és a tanult módszereket, szemléletmódot a mindennapi munkámban is alkalmazom.

Személyes tapasztalataim az örökbefogadás terén nagy segítséget jelentenek, hiszen magam is örökbefogadó szülő vagyok, két felnőtt gyermekem van, így rengeteg élményem van az örökbefogadásról „belső szemmel” is, tudom, milyen (jó, és nehéz is akár) örökbefogadó szülőnek lenni.

Az elmúlt évek során rengeteg örökbefogadó családdal találkoztam, és a velük kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok is nagyban hozzájárultak a szakmai tudásomhoz.