Állatasszisztált/kutyás gyermekterápia

Kinek ajánljuk?

Az egyéni vagy kiscsoportos kutyás terápia célja elsősorban a figyelemzavarral, hiperaktivitással, vagy beilleszkedési zavarral élő gyermekek fejlesztése.  De olyan gyerekeket is várunk, akiknek több önbizalomra, határozottságra lenne szükségük, vagy éppen szorongóak.  Ezt a terápiás formát legkorábban 3-4 éves kortól javasoljuk.

Mit nyújt a szolgáltatás?

A kapcsolatközpontú állatasszisztált terápia célja olyan szociális-, és kommunikációs készségek elsajátítása a terápiás kutya közreműködésével, amelyet a kortárs kapcsolatokban, óvodában, iskolában használni tudnak a gyerekek. A folyamatban a kutya, mint motivációs eszköz vesz részt. A kutyával való játékos feladatok megoldása ösztönzi a gyerekeket, hogy új megoldásokat, új kapcsolódási módokat keressenek, növelve a kommunikációs és empatikus készségeiket. Speciálisan az örökbefogadott gyermekek számára kidolgozott, kötődést-elősegítő kutyás terápia is elérhető alapítványunknál. A kutyás terápiát, vizsgázott, kimondottan kistestű terápiás kutyákkal folytatjuk, mivel fontos tényező, hogy a kutya méretei miatt ne legyen ijesztő kisebb gyerekeknek sem, valamint nem utolsó szempont, hogy a kutya ölbe vehető legyen.

A foglalkozások úgy épülnek fel, hogy a gyerekek játéknak élik meg azokat, nem pedig kötelező, rutinszerű feladatoknak. A folyamat során kiemelt fontosságúnak tartjuk a szülőkkel való szoros együttműködést, hiszen enélkül aligha lehet sikeres a terápia. Ezért alkalmanként a szülő bevonásával zajlik a terápia, valamint a folyamatban külön szülőkonzultációt is biztosítunk.

További információk

Szakemberünk

Dr. Nagy Katalin
mentálhigiénés szakember, kutyás terapeuta, terápiás kutya felvezető

Jelentkezés

Email: katalin@agacska.hu

Telefon: +36-30-285-95-81

Alkalmak

Egy alkalom 45 perces.

A terápiás folyamathoz hetente, vagy max. kéthetente 1 alkalom szükséges (min. 10-15 alkalom, ill. szülői konzultáció után hosszabb is lehet a folyamat).
Ritkább, havi 1 alkalom esetén élményterápiás foglalkozást tartunk.

Helyszín

1106 Budapest, Gépmadár u. 9.

Szolgáltatás díja

A szolgáltatás díjköteles.

Méltányossági alapon alapítványi támogatás kérhető.