Dr. Nagy Katalin

Dr. Nagy Katalin vagyok, mentálhigiénés szakember, pszichoedukációs tréner, gyermekfejlesztési tanácsadó és kutyás terapeuta.

Az Ágacska Alapítványnál örökbefogadásra felkészítő tanfolyamok mellett örökbefogadó- vagy arra várakozó szülőcsoportokat, szülőklubot vezetek, valamint egyéni konzultációt tartok várakozó és gyakorló szülőknek örökbefogadási és nevelési kérdésekben.

Gyermekfejlesztési tanácsadóként nem csak a szülőknek segítek, de közvetlenül a gyermekeknek is. Egyéni és csoportos formában komplex mozgásterápiás fejlesztést és iskolaelőkészítő-, felzárkóztató foglalkozásokat tartok, valamint képzett terápiás kutyáimmal kapcsolatközpontú kutyás terápiás gyermekcsoportokat vezetek SNI-s, beilleszkedési-, figyelem- és magatartászavaros gyermekeknek.

Koordinációs vezetőként az alapítványban munkám kiterjed a szervezet tevékenységeinek tervezésére és koordinálására, a működési forrrások felkutatására és pályázatok írására, menedzselésére.

Örülök, hogy sok területen tudom hasznosítani készségeimet, és széles körben át tudom tekinteni az örökbefogadó családokért végzett alapítványi munkát.

Személyes érintettségem miatt váltam segítő szakemberré. Örökbefogadó szülő vagyok, és az örökbefogadás nem csak a családi állapotomat, hanem a szemléletemet majd a hivatásomat is megváltoztatta. Szívügyemnek tekintem az örökbefogadást, és örömmel tölt el, ha szakmai munkámmal és saját személyes tapasztalataim megosztásával segíthetem a családokat.